Primo Janson interviewt Emily Kocken over Landmarking


Landmarking is een doorlopend project dat onderzoek pleegt naar de onderliggende energieën van landschappen.
Het onderzoekt de historische invloeden op de onderwereld van de natuur. Hoeveel schuld kunnen we een landschap verwijten, hoe heilig kunnen we het verklaren? Kan de aanwezigheid van degenen wanneer ze eenmaal verdwenen zijn het karakter van een plek blijvend veranderen? Na oorlogen, natuurrampen, klimatologische verwondingen en positieve gebeurtenissen is het eerlijk om te vragen of het wel mogelijk is: herstel van de psycho-geografische aderen van ‘s wereld onderwereld zonder serieuze gevolgen.

Is er een speciale reden dat je Landmarking aan je website toevoegt?
Nou, niet een urgente. Ik kwam niet juist terug met een lading beelden, genomen tijdens een nieuwe reis, noch bezocht ik Walden opnieuw, ofschoon ik dit een jaar gelden wel van plan was.

Lees het hele interview in het Engels

Primo Janson is een fictieve freelance kunstcriticus. Hij begon zijn leven als romanpersonage in Emily’s roman ‘De Bonsai Jungle’ over een jonge jongen die van huis wegloopt. De roman werd niet afgemaakt, noch werd hij gepubliceerd. Primo kwam de eerste keer als een kunstcriticus op de proppen in 2008 als interviewer, in de expo Echtenstein in momentum in Imagine IC, Amsterdam. In Emily’s nieuwe roman Witte Vlag verschijnt Primo als een berucht kunstcriticus, een man van ergens in de vijftig.