CV Emily Kocken

Emily Kocken (New York, 1963)

Kunstenaar (multimedia), schrijfster, performer, coach met een achtergrond in muziek en filosofie.
In haar romans, essays, en multidisciplinaire kunstpraktijk reflecteert ze op wat resoneert tussen taal en beeld. Haar werk introduceert een nieuw grijs gebied tussen fictie en non-fictie, via meertalige projecten vol onheilspellende confrontaties. Kritische interpretatie en recycling van elementen uit haar eigen werk en dat van anderen leidt tot onvoorspelbare verbindingen. Haar methode is academisch en intuïtief, speels en ritueel.

In 2021 publiceert Querido haar derde roman Lalalanding over een jonge denker in Parijs, lovend besproken in Trouw als een ‘even magisch als luchtig weefsel rondom zware, realistische thema’s’. In 2015 maakt ze Come Go Stay, een installatie over de poedel van Gertrude Stein, getoond in Museum De Domijnen in Sittard. Met West Den Haag ontwikkelt ze in 2023 Le Livre, een discursieve installatie over de nagelaten notities van het ideale boek.

In 2024 neemt ze deel aan het groepsproject 1 en 1 is 1 gecureerd door Jos Houweling. Momenteel schrijft ze Adoptica (autobiografisch) gesteund door het Nederlands Letterenfonds. Daarnaast is ze schrijfcoach voor kunstenaars, en schrijft essays voor De Gids. Ze woont en werkt in Loenen aan de Vecht.

Wallestein 18
3632 WL Loenen aan de Vecht
Nederland

M +31 (0)6 36 13 57 74
E [email protected]
W emilykocken.nl

Literaire publicaties

Tentoonstellingen

Performances & lezingen

Opdrachten & aankopen

Prijzen/nominaties/beurzen/subsidies

Recensies & interviews selectie

Nevenactiviteiten

Opleidingen

Residencies