Collecting Evidence

Collecting Evidence

Werk 2004–2010
Catalogus
2010

18x18 cm, 72 pagina’s
ISBN 978-90-815987-1-2
Fotografie/tekeningen/tekst: Emily Kocken, Voorwoord: Egle Obcarskaite, Grafisch ontwerp: Emily Kocken & Carst van der Molen Uitgegeven door C&H art space

Koop bij: C&H art space / Blurb

Collecting Evidence is een selectie van foto’s, films, kunstenaarsboeken en werken op papier uit de periode 2004–2010 en werd gepresenteerd bij C&H Art & Design, thuis bij Cosimo di Leo Ricatto en Hanneke Huisman. De catalogus diende als het model voor de vierkante Artists Books serie die C&H art space van dat moment af aan publiceerde.

Egle Obskarcaite, filosoof, performer en lid van het kritische kunstenaarscollectief Legwork, en schrijver introduceerde de catalogus:

En nu praten we over bewijs. Toen ik haar vroeg hoe de titel van de expositie tot stand was gekomen vertelde Emily dat het ter sprake kwam toen ze in gesprek was met haar galerist over het brede terrein van disciplines die zij beslaat plus de drang om haar verhalen te vertellen: “Voor mij is het bewijs dit terrein van visuele en emotionele data die ik vind en herschep uit het leven van andere mensen”.