Uitnodiging Read-in Cinema

25 april 2015

Emily Kocken en dubbelgangers
Het Veem Theater / Tickets
do 14, vr 15 en za 16 mei / 19:00
zo 17 mei / 14:00

Een performance gepresenteerd
op vier opeenvolgende dagen

Read-in Cinema PR pic-edit

Read-in Cinema is een minidrama in drie delen. Zondagmiddag wordt de hele serie opgevoerd.

In december 2014 verspreidde Emily Kocken haar portret door de stad; ‘dubbelgangers gezocht’. Op diverse plekken ontstond discussie over wie er wel of niet op haar zou lijken. Zij die zichzelf in haar herkenden stuurden hun portret op. Zo vond Emily haar dubbelgangers. De uiterlijke kenmerken van de kunstenaar worden ‘gedeeld goed’, en haar identiteit zowel onderstreept als weggevaagd.

Gedurende de voorstellingen lezen Emily en haar dubbelgangers het volledige script van de film Picnic at Hanging Rock (Peter Weir, 1974). De film vertelt het verhaal van vier meisjes die in het jaar 1900 verdwijnen tijdens een picknick aan de voet van een oud gebergte in Victoria, Australië. De verdwijning verstoort de stabiliteit van de lokale gemeenschap, waarbij onderlinge relaties onder druk komen te staan en sluimerende conflicten tot uitbarsting komen.

Read-in Cinema brengt een dialoog tot stand tussen individualiteit en een collectieve manifestatie, het karakteristieke van een stem en de dwingende schoonheid van een uitgeschreven instructie, tussen maatschappelijke verantwoordelijkheid en persoonlijke herinneringen.

Meer over Read-in Cinema