Openingstijden

12 februari 2018

Iedereen heeft voor de grap de google openingstijden op zijn facebook wall geplaatst of zelfs de tijden overgenomen op google.

Soms zijn het hilarische suggesties, zeker als je volgens google altijd gesloten bent. Zelf wil ik wel bereikbaar zijn op werkdagen van 11 tot 2 pm maar het gaat me te ver om mijn openingstijden aan te geven. Maandagochtend wil ik liever niet gestoord worden. Niemand toch?

Wanneer ik mijn mobiele telefoon open, heeft een stroom aan serieuze figuren al om zeven uur een eerste tweet de wereld ingestuurd. Gompie. Toen sliep ik nog. Is dat werk? Is je bedrijfje al open?

Het is moeilijk om niet toe te geven aan de druk van de ongeschreven regels die kleven aan het hebben van een beroep dat je constant lijkt te moeten promoten en de voordelen en gemak van een, tja, noem het een, online office, met onbeperkte openingstijden. Stel je voor: 24/7.

Ik las vanochtend een nieuwsberichtje over de harde rukwinden die de slopestyle snowboardkampioene uit Ons Land van een serieuze prestatie afhield. Dit nieuws stond gloedvol bovenaan.

Ik hanteer mijn eigen openingstijden, ik heb geen kantoor, maar een studio, en ik schrijf. Een schrijver stuurde voor acht uur een ongelofelijk grappig bericht over de snowboardster de wereld in. Ik moest er enorm om lachen, maar ik ben het alweer vergeten.