The Doors to More Spacious Living, 2022 © Emily Kocken
The Doors to More Spacious Living, 2022
olieverf op doek, 60 x 80 cm

Shapes of Being

Presentatie
2023

Shapes of Being is een presentatie van nieuw en oud werk (vanaf 2010) in de historische molen De Hoop in Loenen aan de Vecht. Tekeningen, collages, foto’s, schilderijen, en een serie inktgietingen in bijenwas.

In de ontwikkeling van mijn werk ontdek ik terugkerende motieven. Een schets van een roos in olieverf doet denken aan een ouder werk dat ik in mijn eerste studio maakte. Het was een periode van experimenteren, ik smolt bijenwaskorrels tot een tablet en verwarmde inkt in een steelpannetje. Het idee was om als een kalligraaf in één cirkelende beweging tot de essentie van de roos te komen, de vorm ervan in ieder geval.

 

Skin Pink Blue Rose, 2022 © Emily Kocken
Skin Pink Blue Rose, 2022
olieverfstudie op etspapier, 21 x 29,5 cm

Een serie tekeningen toont de ritmische verspringing van een lijn, een lint, een touw, een strop, door Emily op ware grootte nagetekend. Deze tekeningen, in 2013 ontwikkeld als onderdeel van The Maiden Element, leggen een directe verbinding tussen schrijven en tekenen, twee disciplines waartussen ze het liefst beweegt, als een levende pendel, een persoonlijk equilibrium scheppend.

Dip Drop, 2012 © Emily Kocken
Dip Drop, 2012
grafiet op papier, acryl, bronspigment, 90 x 90 cm