Aerodynamisch

14 december 2018

Voor de beste vlieghouding haal je de stukjes die uitsteken weg. Afbreken is niet per se de bedoeling maar als jij je daar lekker bij voelt. De buitenkant (jouw buitenkant misschien) is daarna gladder dan glad, en zorgt ervoor dat je zo min mogelijk weerstand hebt. Doe je haren onder een strak mutsje, je voelt je net een wedstrijdzwemmer. Lekker, hoor.

Wil je vliegen als de vogels maar ben je helaas als mens geboren, dan kun je, ondanks de vele beperkingen, kiezen uit een keur aan bruikbare capaciteiten. Echt. Je neemt een talent dat het dichtst in de buurt komt van het aerodynamisch ideaal.

Vliegen als de vogels. Nu vraag je jezelf wat is dat voor een ideaal? En hoe kun je in een tijd zonder idealen streven naar iets wat uit regelrecht afkomstig lijkt uit een sprookjesboek.

Nu vind ik het jammer dat je mythologie met sprookjes verwart maar vooruit, op een Icarus zat de wereld niet bepaald verlegen. Aerodynamisch als de neten, maar vliegen ho maar. Menselijke overmoed deed de was op de vleugels smelten.

Inderdaad, praktisch denken was niet zijn forte.