Read-in: Picnic at Hanging Rock

20 januari 2013
Read in Picnic at Hanging Rock, Emily Kocken, 2013
Still Picnic at Hanging Rock

In het kader van haar tentoonstelling The Maiden Element presenteert C&H art space Emily Kocken op woensdagavond 13 februari met een read-in van het script van de film Picnic at Hanging Rock.

In de film (regie: Peter Weir) verdwijnt een groepje schoolmeisjes op Valentijnsdag in 1900 tijdens een excursie naar de miljoenen jaar oude berg Hanging Rock (Victoria, Australië). De film heeft sinds de eerste vertoning in 1974 vrijwel direct een cultstatus verworven door de betoverende manier waarop thema’s als meisjesvriendschap, klassenstrijd en de problematische relatie mens en natuur worden uitgedrukt. De film roept veel vragen op en laat de kijker met vragen achter.

Emily laat de film niet zien, maar getuigt live van haar persoonlijke verbinding met de film door een openbare lezing van een deel van het scenario (de originele versie, dus Engelstalig) samen met het publiek. Via het uitspreken van de tekst, vanuit het perspectief van een toegekend personage, wordt ieder lid van de leesgroep betrokken bij deze getuigenis. Na afloop van de read-in (duur ongeveer 45 minuten), kan er nagepraat worden onder het genot van een drankje.

De rollen zullen op volgorde van aanmelding verdeeld worden. Aanmelden kan bij Cosimo di Leo Ricatto via [email protected] of (020) 753 09 64.

13 februari 2013
18-21 uur, read-in vanaf 19 uur (duur circa 45 minuten)
C&H art space
2de Kostverlorenkade 50
1053 SB Amsterdam
ch-artspace.com

Agenda West / West Wednesdays is een samenwerkingsverband tussen galeries uit Amsterdam-West.