dit is stilte

30 november 2020

dit is stilte

en stilte in de studio is een troost

het is nu 09:15, maandag 30 november 2020
over ruim een uur is de maan vol
tijd om te beginnen
aan de opbouw van mijn stiltekathedraal

ik zit in de ruimte die ontstaan is door de stilte die ontstaan is door de stilte ik zit in de ruimte die ontstaan is door de stilte ik zit in de ruimte die ontstaan is door de stilte ik zit in de ruimte die ontstaan is door de stilte

(deze kan ieder moment doorbroken worden – de studio is een ruimte binnen een gedeelde ruimte, ruimtes, werkruimtes, betonnen vloeren, lange gangen, mensen die fluitend lopen, pakketdiensten die aanbellen omdat ze weten dat hier altijd iemand is etc.)

soms weet ik een naam van een godin van vroeger
hecate is belangrijk
isis

maar ik werk niet met ze samen
misschien wordt het tijd om dit te doen

kijk

winnen doe je het nooit van de elementen

je kunt je beschermen
of met ze samenwerken

en dan heb ik het over regen, wind, kou
mijn favoriete vriend en vijand vuur

stilte als goddelijke kracht – (en ik snap dat mensen dit misschien een belachelijke omschrijving vinden, maar goed, een woord als ‘mindfulness’ zegt mij dan weer niet zo heel erg veel) – bestaat niet zomaar, je moet de stilte eigenhandig tot leven wekken door je innerlijke demonen op te roepen en weg te sturen

volle maan maandag 30 november 2020 10:29 CET