Maan

14 mei 2014

(11:12) Omdat de maan bijna vol is, werk ik een beetje door. De reis naar Davos is over een maand en ik heb nog welgeteld twee dikke mappen met aantekeningen, drie schriften met schetsen, en iets van twintig ‘word’ documenten door te ploegen. Letterlijk wegen welk exemplaar van Der Zauberberg mee te nemen. Of ga ik gek doen en een E-book versie scoren?

Vandaag is het een dag die in het teken staat van de vervulling van de perfecte manifestatie van de vorm van de maan, en ik werk me een slag in de rondte om mijn doel te bereiken. Prettig onder druk staan is helemaal niet verkeerd. Het doel is om morgen met een minder vol hoofd de overgang te maken naar een project dat verder weg ligt in de tijd qua uitvoering maar de komende maand naar een subsidie-aanvraagniveau moet worden getild. Dan kan ik op 15 juni met een lekker gevoel in het vliegtuig stappen.

De methode die ik hanteer is wat schimmig maar één ding staat voorop: het volgen van de maancycli. Al naar gelang de maan groeit of krimpt (een lege plek maakt voor de volgende nieuwe maan) een project naar een volgende fase brengen, of een onderdeel ervan afronden. Het helpt enorm om naar een deadline toe te werken. De vervolmaking van de rondheid van de maan helpt om een natuurlijk ritme in het dagelijks bestaan te krijgen. Klinkt zo logisch als wat en in feite doet de mensheid niets anders. Misschien ben ik een aansteller, met mijn maankalenders en werkschema’s. Zou best kunnen.

(19:49) Nog ruim een uur en dan is hij rond. Ik kan op de fiets springen om deel te nemen aan een drumcirkel of een magisch mei ritueel ergens in een bos. In de auto stappen en naar het strand scheuren en de zee inlopen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maan