Wanneer je haastig door de regen loopt…

16 augustus 2015

… word je sneller nat. Kleefkans is beduidend kleiner dan wanneer jouw regenlijf zich in zijn gewoonlijk tempo voortbeweegt. Omdat de tijd dat het in de regen doorbrengt korter is.

Je rent dus sneller dan een angsthaas door de regen. Uit de lucht blijven de druppels droevig komen, de hemel huilt. Een misantropisch stuk vreten van een wolk doemt op. Het weigert te verplaatsen onder druk van de waan van magisch denken van een mens.

Zweeg de zon met zilveren stralen…

… dan had de ochtendstond geen goud in de mond. De droge kruimels van een beschuit veeg je met een nonchalante hand van tafel. Heb je een frons op het voorhoofd laat de mondhoeken ook maar hangen. Het is nog vroeg.

Hoe warmer het wordt…

… des te harder urbaan gejammer. Je hoort ze huilen in de huizen van buren meters verderop. Gehuil wordt hartverscheurend schreeuwen om verkoeling. Een luidkeels smeken om een ander huis met dikke muren zoals in Spanje. Wit gepleisterd aan de buitenkant.

Wie het weer tot onderwerp maakt lijkt gedoemd om te vervallen in pseudo aforistische kapriolen, verbale producten van bedenkelijk allooi. De observaties verbleken door de verzengende zomerzon. Of verdrinken door een overmatige toevoer van hemelwater. We bezoeken weersites, installeren weerapps, lezen om de haverklap het tweewekelijks weerbericht om wat ons boven het hoofd hangt te slim af te zijn. Of ben ik de enige, eenzaam googlend naar een betrouwbaar weerappje? Wie nu een trits appjes verwacht, komt helaas bedrogen uit. Hier ter verstrooiing een fijne plek op het web waar een magisch mooi moment is vastgelegd.

http://www.weerstation-hallum.nl/V3/index.php?p=zonenmaan/activiteit

magnetometer_tgo