Boekbespreking

21 juni 2020

Ja, een boekbespreking, de eerste denk ik op mijn website. De mooiste ontmoeting in mijn leven die ik ben misgelopen is met de auteur van dit fijne boek.

Scott Cunningham, Wicca, a Guide for the Solitary Practitioner.

Goodreads

Op het bekende boekenplatform Goodreads heb ik deze bespreking ook gedeeld, best spannend. Voor mensen met een verlangen naar basiskennis over hekserij, is dit het perfecte boek. Over de gebruiken, de traditie, de gereedschappen, hoe je dit in je eentje kunt vormgeven. Dat is het eerste zinnetje dat in me opkomt. Maar het is eerlijker om te vertellen dat dit míjn eerste boek was dat ik over wicca kocht. Ik weet nog waar: bij De Wijze Kater in Utrecht. Een plek dat vroeger bekend stond als een van de winkels gespecialiseerd in esoterische literatuur.

Wicca

De sympathieke eigenaren wisten precies wat er aan de hand was. Toen ik als jonge wicca twintig jaar geleden nerveus naar de boeken op het speciale wiccaplankje wees. Inmiddels is het een stuk makkelijker om kennis te vergaren op dit gebied. je vindt veel informatie online. Maar er gaat natuurlijk niets boven een echt boek! Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren, dat je wicca, hekserij, magie moet trainen en praktiseren. rituele feesten moet je zoveel mogelijk delen met anderen, als dit kan.

Stijl

In dit boek staan alle basisrituelen, belangrijke inzichten. Scott Cunningham geeft dit door op zijn karakteristieke warme wijze. Die stijl is zijn handelsmerk. Je krigt als lezer echt het gevoel door hem persoonlijk te worden toegesproken. Hij moedigt je aan. Hij houdt het ‘wicca’ verhaal dicht bij zichzelf, zich bewust van zijn lerarenrol. Het boek heet niet voor niets ‘een gids voor de solitaire beoefenaar’.

Als je op de een of andere manier in aanraking bent gekomen met het gedachtengoed van wicca en je er serieus in wilt verdiepen, raad ik serieus aan om deze ‘guide’ te beginnen. Cunningham heeft ook andere boeken geschreven, over kruiden, of stenen, maar ook vervolgboeken op deze eerste basisgids.

fit to text

scott cunningham